,,Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz. Az élet rövid, nem szabad tönkretenned azzal hogy folyton a következményeken aggódsz.Teljes,intenzív és boldog életet kell élned akár egy nyitott könyv, amely elérhető bárkinek,aki bele akar olvasni."


,,Ha azt akarod, hogy emlékezzenek rád halálod után, írj valamit, amit érdemes olvasni, vagy tégy valamit amiről érdemes írni"





2011. november 17., csütörtök

Búcsú és nefelejcs

,,Az utolsó gőzfelhő is szertefoszlott a hűs őszi levegőben. A vonat már eltűnt a kanyarban, de Harry még mindig felemelt kézzel állt.

– Jó lesz neki, ne félj – zümmögte Ginny.

Harry ránézett a feleségére. Lassan leeresztette a kezét, és megérintette a villám alakú sebhelyet a homlokán.

– Tudom.

A sebhelye tizenkilenc éve nem fájdult meg. Minden rendben volt körülötte.”

˘˘˘˘o˘˘˘˘

Három hónappal később


Nem akart gondolkodni. A következményeken rágódni, és azon mi lesz vele, ha…
De még magában sem tudta kimondani a szörnyű tényt, ami már egy hónapja világossá vált. Csapongtak a gondolatai, és hirtelen eszébe jutott az első találkozásuk. Lassan már huszonöt éve. Eddig mindig csak nevetett rajta, de most egy könnycsepp hullott a kezére. Gyorsan letörölte. Nem, mintha szégyellte volna, de megfogadta, hogy erős lesz, és tartja magát. Az ő kedvéért és a kedvükért. De még egy kicsit egyedül lehet, most nem akart emberek közé menni, egyedül csak őt látta. Azt, ahogy fekszik az ágyon, gyógyítókkal körülvéve, teljesen soványan, de még mindig gyönyörűen. Látta maga előtt az arcát, azt, ahogy megtörten rámosolyog, és a kezét nyújtja, majd azt kéri: csókolja meg utoljára, úgy, ahogy először azon a bizonyos – kividdicsmeccs utáni – délutánon. Suttogja el a szerelmes szavakat, úgy, ahogy aznap este, mikor végre megkérte a kezét. Majd így szólt szinte alig hallhatóan:

– Harry,… ne add fel!... Élj!... Légy boldog!… és teljesítsd az álmaikat… Helyettem is… Az életemnél is… jobban… szeretlek!

Ennyi volt. Egy haldokló utolsó szavai. Még egyszer utoljára megszorította a kezét, de Ő ezt már nem érezhette. Többször is dacolt a halállal, de őt nem tudta megmenteni. Egyszer már sikerült, de most miért nem? Meg kellett volna találnia a megoldást! Miért nem engedte, hogy megtegye? Mikor a lány előállt az ötlettel, hogy gyógyító lesz, miért nem beszélte le? És amikor arról a rejtélyes betegéről beszélt, aki három hónap után, egy hónappal ezelőtt, gyors leépülés után meghalt, miért nem intette nagyobb óvatosságra? Ő volt a Mungo legjobb gyógyítója, miért nem vigyázott jobban?! Miért? Miért? Miért? Amikor kiderült, hogy elkapta a betegséget, megkérdezte tőle ugyanezt. Ő csak nevetett:

– Ugyan, Harry! Gyógyító vagyok, mindennap szembe nézek a halállal, és vállalnom kell a következményeket a tetteimért. De figyelj: megígérem, gyorsan meggyógyítom azt a szerencsétlent és utána magamat is. Rendben?

De nem így történt. Egy hónappal ezelőtt a beteg meghalt. Aznap holtra váltan jött haza, és közölte a hírt, hogy a tünetei szerint rá is ez vár, mégpedig hamarosan. Először nem fogta fel. Nem fogta fel, hogy az, akit a világon legjobban szeret, egy napon már nem lesz mellette. Átölelte a még mindig karcsú derekát, de a lány hamarosan elhúzódott tőle.

– Nem akarlak téged is megfertőzni – suttogta.

– Engem ez most a legkevésbé sem érdekel!

– De érdekeljen! A gyerekeinknek apa kell – szólt ellentmondást nem tűrően, villámló szemekkel, majd sokkal halkabban még hozzátette –, ha már az anyjukat elveszítik.

Üveges tekintettel meredtek egymásra. Most fogták fel mind a ketten: az útjukat egymás nélkül folytatják. Pillanatokkal később már a karjaiba zárta, és szorosan ölelte.

– Ígérd meg nekem, Harry! Ígérd meg!

– Megígérem – suttogta a fülébe.

– És most… ez volt az utolsó, hogy ilyen közel engedtelek. Megértetted? Mert, ha nem….

Szavait ablakkocogás hangja szakította félbe. Egy bagoly kocogtatta a csőrével az üveget. Harry gyorsan kinyitotta, és elvette tőle a levelet.

– Albus írt – közölte a nővel. – Most azonnal válaszolok neki, és még ma értük megyek. Lilynek is mielőbb szólni kéne, de….

– Harry Potter! Én vagyok a gyógyító, és megtiltom azt, amire készülsz! A fiúk az iskolában maradnak, Lily pedig átmenetileg anyáméknál lesz! Neked nem tilthatom meg, hogy elmenj, hiszen ez a te házad…

– A mi házunk – szakította félbe, de ő mit sem törődve ezzel, folytatta:

–…és ha már ilyen makacs vagy, nem engedhetem meg, hogy a Mungoba költözz, így nekem kell itthon maradni. Ne is ellenkezz, Harry, nincs értelme. Az eddigi éveimet ott töltöttem, és nem vagyok hajlandó ott haldokolni. – Az utolsó szónál elcsuklott a hangja, és folyni kezdett a könnye.

– Drágám – kezdte volna, de a nő egy határozott kézmozdulattal elhallgattatta.

– Megyek, és összerakom Lily holmiját. – Ezzel felfutott az emeletre, ahol a kislány játszott. Nemsokára kézen fogva jöttek le a lépcsőn, anya és lánya. A nő a vállán hozta a táskát, és úgy magyarázott a kislánynak. Egy pillanatra megállt, azt látva, hogy Harry még mindig ugyanott áll, és ránéz a smaragdzöld szemeivel.

– Kicsim – kezdte –, most egy ideig a nagyiéknál nyaralsz. Rendben?

Ennek már egy hónapja, és a felesége egyre rosszabbul lett. Az utolsó héten volt csak hajlandó a kórházba menni, és beleegyezni, hogy a fiúk hazajöjjenek. De ez már csak egy fájó emlék marad. Élnie kell, és tovább küzdeni! Hiszen megígérte…
Lassan elengedte a kicsi, még meleg kezet, majd kilépett a kórteremből, és közölte:

– Elment… – mondani akart még valamit, de nem tudott. Lassan, nagyon lassan rájuk nézett.

Míg él, nem felejti el a gyerekei arcát. James: akinél mindig látni a csintalan vigyort, Albus: a komoly és megfontolt, őbenne mindig magát látta, és Lily: a kedves pajkosságával és vidám mosolyával. A gyermeki arcokat könny áztatta, és mérhetetlen szomorúság tükröződött rajtuk: a saját bánata. Elvesztett mindent és mindenkit. Először a szüleit, a keresztapját, Remust és Tonkst, és most őt is. Támaszát és segítőjét a tizenkilenc év alatt.

– Mindig szeretni foglak, Ginny!




**sziasztok! ez egy kicsit szomorú lett de szívesen olvasnám és várom a kritikákat ha van egy percetek, hogy elmondjátok a véleményeteket :)

7 megjegyzés:

  1. Szia!

    Hú, ez most kicsit sokkolt. Valahogy soha nem gondoltam rá, hogy ennyi szenvedés után Ginny is meghalhat. Valahogy soha nem jutottam odáig gondolatban. Számomra még a Weasley szülők halála is szörnyű.
    De nagyon szép lett, nagyon tetszett. Azon kicsit csodálkoztam, hogy lett Ginnyből gyógyító, de igazából lényegtelen. Szinte láttam magam előtt, ahogy a gyerekek állnak Ginny mellett. James!!! Őérte sajog leginkább a szívem, mert bár kívülről erősnek látszik és menőnek, belül szerintem ő közülük a legsebezhetőbb. Lily erős, ő megküzd vele, Albust pedig a komolysága és a magába merülése segíti át. De mit tesz James, aki a vicceinek él, és most nem tud ehhez sem menekülni? :'(
    Najó, kicsit eltértem a tárgytól.
    Összességében nagyon meglepett, de nagyon jó ötlet, örülök, hogy megírtad. :)

    Pussz:
    Deszy

    VálaszTörlés
  2. Köszi.
    Én is nagyon beleéltem magam és nem is tudom miért lett ilyen szomorú. A nővérem már az első bekezdésnél ezt mondta:
    -Mit csináltál? Megölted Ginnyt? Hogy lehetsz ilyen kegyetlen?

    Nos, én is kegyetlennek éreztem magam... de ez van :D és tényleg minden halál szörnyű. Mindegyik Potter gyereket szeretem és nem tudnék választani kedvencet de teljesen megértem miért szereted annyira Jamest :D Eleinte én mindig amolyan otthon ülős családanyának képzeltem mint Mollyt vagy minimum egy aurornak de ez most valahogy így jött össze.

    Nagyon köszönöm a véleményededt, sokat jelent nekem :))) kicsit tartottam tőle, hogy sokaknak nem fog tetszeni meg minden de eddig pozitív visszajelzéseket kaptam és most jelen pillanatban minden kritika után ugrándozom jókedvemben XD Tündi

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Az írói léthez hozzátartozik, hogy olyan szereplőket is meg kell ölni, akiket szeretsz. Vagy ha nem is ölöd meg, problémákat és nehézségeket kell eléjük állítani. Ez nem könnyű, de enélkül nem lenne történet. Nekem is fájt a szívem, amikor pl. megöltem Seth-et... :(

    Ami Ginnyt illeti, Rowling szerint nem lett olyan otthonülő, mint Molly. A 7. rész után azt nyilatkozta, hogy hivatalos kviddicsjátékos lett, majd visszavonult, hogy családot alapítson, és saját rovatot kapott a Reggeli Prófétában a kviddiccsel kapcsolatban. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Megint én... A második kommentemből is kimaradt, szóval itt a harmadik. (Mert 3 a magyar igazság! xD)
    Annyit mondanék: I <3 nefelejcs
    xD

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, nefelejcs: Tőled jött igazából az ötlet :D
    és valahol olvastam Ginny jövőjéről csak szerintem már elejtettem...
    köszi, hogy megosztottad a facebookos oldaladon <3
    Tündi

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    nagyon szeretem a Harry Potter-t és minden vele kapcsolatos bejegyzés érdekel!
    amikor elkezdtem olvasni a bejegyzéseidet rögtön megtetszettek, ez eddig a legjobb ilyen jellegű blog! én mindig szeretem átgondolni a történeteket és feltenni a sok Miért? -et, de ez azért még engem is megdöbbentett!
    nagyon tetszett ez a rész is, azért egy kicsit bánt hogy megölted Ginny-t(mert őt szerettem), de attól függetlenül nagyon jó lett! :DD
    csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  7. KÖSZÖNÖM SZÉPEN! nagyon jól estek szavaid és az, hogy írtál kritikát :)
    igazából a blog nagyon el van hanyagolva, ez teljes mértékben az én hibám de hamarosan jön egy kis meglepetés! indultam egy pályázaton, és a napokban volt eredmény hirdetés (nyertem) így ide is szeretném feltenni a rövid egypercest

    valamint egy kis kulisszatitok: dolgozom egy hosszabb lélegzetvételű történeten, egy párocskáról lesz szó és arról hogyan ismerkedek meg úgy igazából, párosítás maradjon titok :)

    hozzátenném még azt is, hogy nyáron igyekszem folytatni a Harry Potter: Megmentő vagy csaló?-t, az elhatározás megvan csak a megvalósítás hiányzik.

    Még egyszer köszönöm a kritikádat!

    VálaszTörlés