,,Csak olyat mondj, amit valóban úgy is gondolsz. Az élet rövid, nem szabad tönkretenned azzal hogy folyton a következményeken aggódsz.Teljes,intenzív és boldog életet kell élned akár egy nyitott könyv, amely elérhető bárkinek,aki bele akar olvasni."


,,Ha azt akarod, hogy emlékezzenek rád halálod után, írj valamit, amit érdemes olvasni, vagy tégy valamit amiről érdemes írni"





2012. május 5., szombat

Végzősök Deszytől

Sziasztok!

Próbálok nektek egy spoiler mentes beszámolót írni a pályázaton nyert egyik nyereményemről, remélem sikerül.

Először is szeretném leszögezni, hogy a Végzősök egyenlőre csak munkacím de ha meghallom ezt a szót egyszerre szaporábban ver a szívem :D Így mikor kiderült, hogy Betty pályázatának ez a cseppet sem csekélység lesz a nyereménye Deszy (Mihóczy Mercédesz) jóvoltából, akkor rögvest jelentkeztem a pályázatra :P Aki nem ismerné Deszy regényét az Egy Dursley a Roxfortban-t, akkor egy kis ismertető:


A nagy csata után járunk több mint húsz évvel, ez ugyebár azt jelenti, hogy a hetedik kötet epilógusa után játszódik a történet. Deszy agyából pattant ki az ötlet, hogy mi lenne ha a világ legmegátalkodottabb mugli családjának, nevezetesen Dursleyéknak, születne egy boszorkány kislányuk. A tökéletes szülők persze nem figyelnek fel az egyértelmű jelekre, amik a lányuk boszorkányságátbizonyítják, ám amikor a kislány a cirkuszban megment egy kötéltáncosnőt a biztos haláltól, akkor kezdenek kétségbe esni, hogy az ő Dahliájuk is 'olyan'. Megérkezik a várva-nem-várt Roxforti levél, Petunia és Vernon pedig az idegösszeomlás szélén vannak. Vernon még szívrohamot is kap a sokkoló ténytől. Persze nem akarják elengedni szeretett lányukat a bolondokhoz, Dahlia azonban megszökik és szeptember elsején ő is ott ül a Roxfort Expressen, hogy Nagy-Britannia első számú boszorkány és varázslóképzőjében folytassa a tanulmányait egy eddig ismeretlen világban. És persze hamar barátságba kerül a Weasley és a Potter gyerekekkel. A történetben főszerepet kap az új nemzedék, akik szerintem legalább annyira érdekes és összetett karakterek mint Harryék. Dahlia első éve még nem ért véget de Deszy volt olyan kedves és aranyos, hogy elhintett egy olyan információt, Dahlia további iskolaéveit átugorva inkább az utolsó évre koncentrálna, ami bővelkedni fog rejtéylekben, szerelmekben, csalódásokban és sok-sok izgalomban. Ezen kijelentés után csoda ha nem akarjuk azonnal olvasni? :)

Az első fejezet már olvasható Deszy facebook oldalán: http://www.facebook.com/note.php?note_id=297314826981695
én pedig a második fejezetet kaptam meg néhány nappal ezelőtt. Íme a beszámoló:

Az első fejezetben Dahlia lázad a szülei ellen, (ezt a másodikban is folytatja) elmondása szerint már többször hívtak hozzá papot, ördögűzőt, hogy kiűzzék belőle a mágiát. Lia a tizenhetedik születésnapja előtt járunk és a lány mindenképpen egy házibulival szeretné megünnepelni ezt a jeles napot és nagykorúvá válását. Természetesen édesszülei próbálják ezt megakadályozni de a lány hajthatatlan, mindenképpen a barátaival szeretne lenni, azokkal akiket egész nyáron nem láthatott. Mindent bevet annak érdekében, hogy megszervezze a bulit és lehetőleg tökéletes legyen minden. Sikerül félrevezetnie szüleit, azt a hazugságot elhitetve anyjával, amire legjobban vágyott. Lia pedig megkezdi a buli előkészületeit, a vásárlást és tervezgetést.

Egy kis részlet:

"Dahlia gyorsan megfordult, és visszasietett a szobájába. Legangyalibb, legártatlanabb külsejét
kellett magára öltenie, és erre tökéletesen alkalmatlan volt a farmer és a kék pánt nélküli felső,
amit viselt. Elbűvölőnek kell lennie!
Dahlia feltépte a szobája ajtaját. Sietett, mert minél hamarabb szerette volna kivitelezni a
tervet, hogy aztán legyen ideje beszerezni mindent, amit akart."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése